Citroencake recept


Met dit citroencake recept ben je verzekerd van een heerlijk, frisse taart voor de zomerse dagen van het jaar. De toevoeging van walnoten in dit gerecht geeft de cake tevens een extra krachtig tintje mee, wat zorgt voor een unieke smaak. Het fijne aan dit stappenplan is dat het slechts een kwartier bereidingstijd in beslag neemt, voor het maken van twaalf porties. Ideaal, als je nog wat bakmeel in huis hebt bijvoorbeeld!

Benodigdheden:

  • Een oven
  • Een cakevorm
  • Een kom
  • Een spatel / mixer

Recept Afdrukken
Citroencake recept
Citroencake recept
Porties
porties
Ingrediënten
Porties
porties
Ingrediënten
Citroencake recept
Instructies
  1. Stap 1: om te beginnen met de bereiding van het gerecht neem je een grote kom, waaraan je de bloem, het zout en de bakpoeder toevoegt. Je kunt er ook voor kiezen om deze stap over te slaan en zelfrijzend bakpoeder aan te schaffen, al is dat minder leuk en vaak duurder! Nu maak je de citroencake immers helemaal zelf. Meng de ingrediënten met behulp van een mixer of spatel.
  2. Stap 2: neem een andere kom en klop hier de boter, de suiker en de eieren licht op. Wanneer er een egale substantie is ontstaan voeg je afwisselend en verdeelt over twee momenten de melk en het meelmengsel uit de eerste stap toe. Meng het geheel nogmaals goed door, zodat er een mooi, goudgeel beslag ontstaat.
  3. Stap 3: neem de schil van de uitgeperste citroen en rasp hier een theelepel vanaf. Voeg deze citroenrasp samen met de noten al roerend aan de kom met beslag toe. Pak vervolgens de cakevorm erbij en vet deze licht in met wat boter. Bestrooi de zijkanten en onderkant met bloem en giet het beslag er geleidelijk en mooi verdeelt in.
  4. Stap 4: laat de cakevorm gedurende een uur op 180°C bakken, waarna je met een breinaald of prikker kunt controleren of de cake gaar is. Wanneer de breinaald schoon uit de cake komt, is deze gaar! Laat het geheel nog zo’n vijf minuten in de oven afkoelen, terwijl je bezig gaat met de bereiding van het glazuur.
  5. Stap 5: neem voor de bereiding van het glazuur een kom, waaraan je de 100 gram witte bastaardsuiker en het sap van de citroen toevoegt. Klop het goed op, zodat er een mooie gladde substantie ontstaat. Haal de citroencake uit de bakvorm en verspreid het glazuur tot slot over de bovenkant! Eet smakelijk!