Chocolade cake recept in mok


Een genietmomentje voor jezelf, op een zomerse middag of bijvoorbeeld tijdens de koude dagen in de winter? Met dit chocolade cake recept voor één persoon lukt dat gegarandeerd! Het grote voordeel is daarnaast dat je met ons stappenplan verzekerd bent van verse taart, terwijl een grote variant na een paar dagen vaak al veel minder lekker is. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om dit ook voor meer mensen te maken, zodat je met z’n allen kunt genieten!

Benodigdheden:

  • Een magnetron
  • Een grote mok
  • Een mixer
  • Een kom
  • Een spatel

Recept Afdrukken
Chocolade cake recept in mok
Chocoladecake in mok
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 3 minuten
Porties
mok
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 3 minuten
Porties
mok
Ingrediënten
Chocoladecake in mok
Instructies
  1. Stap 1: Het is allereerst belangrijk, dat je de chocoladereep in kleinere stukjes breekt. Je kunt dit eventueel ook doen met behulp van een keukenmachine, mocht je die thuis hebben. Zorg ervoor dat je minimaal drie eetlepels kunt vullen met de kleine stukjes chocolade. Het overige deel van de reep kun je later opeten of gebruiken voor een volgende portie van het chocolade cake recept!
  2. Stap 2: neem vervolgens de kom en voeg hier het bakmeel, de suiker, de cacao en het vanillesuiker aan toe. Roer de ingrediënten tot een mooi geheel met de spatel of een mixer, afhankelijk van je eigen voorkeur. Neem vervolgens het ei en voeg deze samen met de melk en de plantaardige olie toe aan het mengsel. Mix het geheel goed door, zodat er een gladde, stevige substantie ontstaat in de kom.
  3. Stap 3: omdat het om een chocolade cake recept gaat voegen we natuurlijk chocolade toe! Neem de chocoladebrokjes, die je in de eerste stap van dit gerecht hebt gemaakt, en voeg deze aan de stevige substantie toe. Mix het geheel nogmaals, zodat ook de chocoladebrokjes goed vermengd worden met de overige ingrediënten.
  4. Stap 4: giet het mengsel in de grote mok en laat het drie minuten op een hoog vermogen (900 watt) verwarmen in de magnetron. Houd er rekening mee dat het beslag gaat rijzen en boven de bok uit zal komen, vul deze dus niet tot de rand! Wanneer het beslag stopt met rijzen, laat je de mok nog even afkoelen in de magnetron. Eet smakelijk!