Carrot cake recept


De Engelse naam zegt het al, het carrot cake recept is gebaseerd op een basis van worteltjes! Hoewel dit gerechtje in eerste instantie wellicht niet direct aanspreekt, maakt de combinatie van ananas, rozijnen en wortels dit tot een verrukkelijk tussendoortje. Binnen een half uur heb je met onderstaande ingrediënten twaalf porties van deze taart op tafel staan, lekker voor jezelf en om te delen!

Benodigdheden:

  • Een grote kom
  • Een oven
  • Een spatel / mixer
  • Twee cake- / taartvormen

Recept Afdrukken
Carrot cake recept
Carrot cake recept
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Carrot cake recept
Instructies
  1. Stap 1: om te beginnen met het gerecht neem je een kom, waarin je de geraspte wortels mengt met de bruine suiker. Laat de kom een uur staan, waarna je ook de rozijnen eraan toe kunt voegen. Na het toevoegen van de rozijnen verwarm je de oven voor op 175 graden Celsius en vet je beide cake- of taartvormen in met wat boter.
  2. Stap 2: neem nu een andere kom, waarin je de eieren losklopt. Wanneer je dit gedaan hebt voeg je de witte suiker, de plantaardige olie en de vanillesuiker toe aan de losgeklopte eieren en roer je het geheel nogmaals goed door. Om het beslag af te maken voeg je geleidelijk en al roerende ook de ananas, het bloem, het zout en het kaneel toe. Mix of roer alles nog eens extra goed, zodat je een zoete, natte massa krijgt.
  3. Stap 3: wanneer de combinatie uit de eerste stap een uur heeft gestaan, voeg je dit al roerend toe aan het mengsel uit stap twee. Verdeel het geheel gelijk over beide cake- of taartvormen en bak het gedurende 45 tot 50 minuten. Om te controleren of het geheel gaar is, steek je een breinaald of stokje in de taart. Blijft er niks kleven? Dan is hij gaar! Laat hem nog zo’n tien minuten tot kamertemperatuur afkoelen in de oven. Een leuke serveertip: strooit nog wat poedersuiker over de bovenkant van de carrot, als je deze serveert. Dit zorgt voor een zoet tintje.