Basisrecept


Zelf een overheerlijke cake bereiden? Met dit gewone basisrecept t is dit een eenvoudig klusje en toch kan je je zelf of je gasten een verrukkelijke zelfgebakken taart voorschotelen. Voor dit recept heb je enkel de basis ingrediënten nodig, wat het erg toegankelijk maakt. De meeste mensen hebben dit namelijk wel in huis. Ga je voor het eerste een cake maken, maak dan altijd de eerste keer een eenvoudige variant en volg precies het recept. Kijk daarna goed naar het eindresultaat en pas het cakerecept daarna naar wens aan.

Benodigdheden:

  • Een cakevorm (30x10x7cm)
  • Een oven
  • Een satéprikker / lange breinaald / mes
  • Een mixer

Voorbereidingen

Voor dit basisrecept maken we gebruik van zachte boter, haal dit daarom ruim van te voren uit de koelkast. Als we beginnen met de bereiding van het dit recept, verwarmen we eerst de oven voor op 160°C. Vet vervolgens de vorm in met boter en bestuif je de bodem en zijkanten met de bloem zodat je baksel straks niet blijft plakken.


Recept Afdrukken
Basisrecept
Basisrecept
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
Ingrediënten
Basisrecept
Instructies
  1. Stap 1: Doe de suiker, de zachte boter en de vanillesuiker in een beslagkom en klop dit met een mixer tot dit goed met elkaar vermengd is. Voeg nu steeds één voor één de eieren toe, terwijl je het geheel op een lage stand goed door blijft mixen. Als je alle eieren hebt toevoegd kan je nog even op de hoogste stand alles laten mengen voor 1 minuutje.
  2. Stap 2: Wanneer je alle eieren uit het recept hebt toegevoegd, kun je beetje voor beetje en al mixend het zelfrijzend bakmeel aan het mengsel toevoegen. Om het beslag te af te ronden dien je het gedurende ongeveer drie minuten op de hoogste stand van de mixer door te blijven kloppen. Zorg ervoor dat je uiteindelijk een lichtgeel, glad beslag krijgt!
  3. Stap 4: giet het verkregen beslag in de cakevorm en bak het geheel in het midden van de voorverwarmde oven in een uur goudbruin en gaar. Zorg ervoor dat je tussentijds de oven dichtlaat, om te voorkomen dat de het instort. Na het uur steek je een satéprikker of mes in het midden van de baksel om te testen of deze gaar is. Wanneer de satéprikker zo goed als schoon blijft, dan is de cake gaar! Laat de cakevorm nog wel tien minuten staan, alvorens je de cake uit de vorm haalt en op een schaal verder laat afkoelen. Eet smakelijk!