Appelcake recept


Wanneer je bezoek verwacht of snel een lekkere cake voor jezelf wilt bakken is dit appelcake recept een echte aanrader! Binnen vijftien minuten ben je klaar met de voorbereidingen van dit appelcake recept, waarna je een verrukkelijke, frisse cake hebt. Deze taart geeft een zachte, met appels gevulde cake, die vol van smaak is. Het leuke is dat je zelf kunt kiezen hoe je dit gerecht garneert, met wat poedersuiker bijvoorbeeld of ijs!

Benodigdheden:

 • Een oven
 • Cakevorm (30x10x7cm)
 • Een pannetje en kom (au bain-marie)
 • Een mixer
 • Een spatel
 • Beslagkom
 • Mes / sateprikker of breinaald

Recept Afdrukken
Appelcake recept
Appelcake recept
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Appelcake recept
Instructies
 1. Stap 1: voordat we kunnen beginnen met het gerecht, dien je de appels te schillen en de klokhuizen eruit te halen. Snij de appels vervolgens in dunne plakjes of kleine stukjes, afhankelijk van je eigen voorkeur.
 2. Stap 2: verwarm de oven vervolgens voor op 190°C, waarna je bezig kunt gaan met het beslag. Smelt hiervoor eerst de boter in de koekenpan en laat het enigszins afkoelen. Klop ondertussen de suiker, het vanillesuiker, de eieren, het bloem, het bakpoeder, wat zout en het melk met een garde tot een goudgeel en glad beslag. Om het beslag voor het appelcake recept af te maken roer je de vloeibare boter door het beslag heen.
 3. Stap 3: schep beetje bij beetje de appelschijfjes of –stukjes door het beslag, zodat het geheel goed in elkaar vermengd is. Giet het mengsel in een ingevette cake- of taartvorm en strijk de bovenkant ervan glad, zodat er geen appelstukjes uitsteken.
 4. Stap 4: Bak het geheel gedurende dertig minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer het halfuur voorbij is, bedek je de cake- of taartvorm met wat folie en laat je het geheel nogmaals een kwartier bakken.
 5. Stap 5: haal het uit de oven en laat het een tijdje tot kamertemperatuur afkoelen. Snijd de appelcake tot slot in plakjes en voeg naar wens garneringen toe. Lekkere voorbeelden hiervan zijn het: met ijs, met wat custard of met bijvoorbeeld poedersuiker!